Zelf klussen

Een nieuw behangetje, een likje verf. Misschien wilt u zelf een nieuwe keuken plaatsen. U bent vrij om uw woning naar eigen smaak in te richten. Maar houd er rekening mee dat u voor de meeste klussen onze toestemming nodig heeft. Ook gelden er regels voor het zelf klussen in uw woning.

Lees voor u begint onze brochure "Klussen in uw woning" goed door. Hierin staat voor welke klussen u vooraf toestemming nodig heeft en welke voorwaarden er gelden. Ook leest u of uw aanpassing mag achterblijven als u verhuist.

Download de brochure Klussen in uw woning

Geen toestemming nodig? Dan kunt u direct zelf aan de slag, of een aannemer opdracht geven. Heeft u wel vooraf toestemming nodig? Vraag die eenvoudig aan via de button onderaan deze pagina.
Staat uw aanpassing er niet bij? Neemt u dan altijd contact met ons op voordat u begint met klussen!

Een vorige huurder heeft zelf geklust in uw woning. Wie is verantwoordelijk?
Als u de nieuwe huurder bent van een woning waarin door de vorige huurder zelf voorzieningen zijn aangebracht? Dan is één van de onderstaande situaties van toepassing:
  1. U koos ervoor de voorziening van de vorige huurder over te nemen. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud of het vervangen van de voorziening. Denk bijvoorbeeld aan inbouwapparatuur in de keuken, wandcontactdozen en schakelaars of schotelantennes. Als u de woning weer verlaat, kunt u de voorziening overdragen aan de volgende huurder. Als de volgende huurder de voorziening niet wil overnemen, moet u de voorziening weghalen.
  2. Wij hebben de voorziening van de vorige huurder overgenomen. De voorziening wordt door ons onderhouden en vervangen als dat nodig is. Wij hanteren daarbij een basisniveau. Dit betekent dat wij een versleten, door een huurder zelf geplaatste, luxe keuken vervangen door een standaard keuken. Voor constructieve onderdelen als een dakkapel, dakraam, serre of isolatie geldt dat we deze, als dat nodig is, vervangen door een gelijkwaardig product.
Toestemming aanvragen

Meer weten?

Verhuizen en vergoedingen

Wilt u zelf klussen in uw woning? U kunt mogelijk een vergoeding krijgen voor de verbetering als u gaat verhuizen.
Lees meer over verhuizen en vergoedingen

Schotelantenne plaatsen

Wilt u een schotelantenne plaatsen? Daar gelden andere regels voor.
Schotelantenne plaatsen

Medische aanpassing

Wilt u iets in uw woning veranderen vanwege een medische reden? Dan gelden er andere voorwaarden.
Medische aanpassing aanvragen