Woning accepteren of weigeren

U heeft een woning bezichtigd. Bent u de woningzoekende met de langste inschrijfduur? Dan krijgt u de woning als eerste aangeboden. Het is voor ons – en voor andere woningzoekenden – prettig als u zo snel mogelijk laat weten of u de woning wilt huren.

Woning accepteren

U wilt onze woning huren? De volgende stap is dat we controleren of alle documenten compleet en in orde zijn. Als dit zo is, nodigen we u uit voor het tekenen van het huurcontract en de oplevering van de woning.

Lees meer over het tekenen van het huurcontract

Let op: bij het accepteren van een woning wordt u uitgeschreven als woningzoekende! De inschrijfduur die u heeft opgebouwd vervalt dan. Wanneer u zich weer opnieuw inschrijft bouwt u weer woonduur op, maar dan als doorstromer.

Stuur ons pas documenten toe als wij u hebben geïnformeerd over welke informatie we van u nodig hebben. Zo voorkomt u dat u ons persoonlijke documenten stuurt die wij niet nodig hebben.

Lees meer in ons Privacy Statement.

Woning weigeren

U kunt de woning ook weigeren. Dit horen we het liefst zo snel mogelijk van u, zodat we de woning aan de volgende woningzoekende kunnen aanbieden. Als u een woning accepteert heeft u drie dagen bedenktijd. In die drie dagen kunt u de woning alsnog weigeren. Weigert u de woning na de bedenktijd? Dan brengen we € 100 administratiekosten in rekening.

Meer weten?

Inkomensverklaring

Een van de documenten die wij van u nodig hebben is een inkomensverklaring. Deze vraagt u op bij de Belastingdienst.
Aanvragen inkomensverklaring