Waarom voeren wij de jaarlijkse huurverhoging uit?

Veel huurders vragen ons waarom wij in deze moeilijke tijd de jaarlijkse huurverhoging doorvoeren. We begrijpen dat u deze vraag heeft. Deze crisis raakt niet alleen onze gezondheid en ons sociale leven, ook op het gebied van werk en inkomen voelen veel mensen de gevolgen van de landelijke coronamaatregelen. Dat is misschien ook voor u zo.

Door de huurverhoging kunnen we u ook in de toekomst goed van dienst zijn. De huren die wij ontvangen zijn onze belangrijkste bron van inkomsten. Daarmee zorgen wij voor het onderhoud van de ruim 65.000 woningen die wij verhuren en voor buurten die schoon, heel en veilig zijn. Ook vraagt de overheid ons om woningen te isoleren en aardgasvrij te maken. En om wijken te vernieuwen met woningen voor verschillende soorten huishoudens.

Maatwerk bij betalingsproblemen

Uitkeringen, pensioenen, de huurtoeslag en de meeste salarissen worden gewoon uitbetaald. Het uitstellen van de huurverhoging kost ons veel geld en biedt geen directe oplossing voor huurders die nu – doordat ze minder inkomen hebben – betalingsproblemen hebben. Voor iedereen door de coronacrisis moeite heeft om de huur te betalen, bieden wij daarom maatwerkafspraken. Heeft u hiermee te maken? Neem dan snel contact met ons op. Samen vinden we een oplossing.

Naar ons contactformulier