Voorwaarden voor het leggen van laminaat, parket, zeil en plavuizen

Tapijt, laminaat, parket of zeil. U bepaalt zelf wat voor soort vloerbedekking u neemt. Kiest u voor tapijt, dan kunt u direct aan de slag. Maar voor laminaat, parket en zeil gelden voorwaarden. Dit soort vloerbedekking kan geluidsoverlast bij de buren veroorzaken.

Hieraan moet uw vloer voldoen:

  • Leg een geluidsisolerende ondervloer onder de vloerbedekking. De vloerbedekking plus ondervloer moeten minimaal 10 decibel geluiddempend zijn. Op de verpakking staat vermeld hoeveel geluiddemping de ondervloer geeft. Of vraag de bouwmarkt of vloerspecialist om advies.
  • Breng laminaat of parket zwevend aan. Dit betekent dat het de muren niet mag raken. Zo voorkomt u dat geluiden bij u in huis bij de buren te horen zijn. De tussenruimte kunt u met elastische kit dichtmaken of met een plint afdekken.
  • Zorg dat de vloerbedekking en ondergrond niet rechtstreeks met de vloer van de woning in aanraking komen. Dus schroef, boor of lijm de vloerbedekking niet vast. Zo kunt u uw vloerbedekking bij verhuizing ook weer makkelijk verwijderen.

Aanvullende tips tegen geluidsoverlast

Door uw vloerbedekking op bovenstaande manier te leggen, voorkomt u geluidsoverlast. Daarnaast kunt u binnen op sokken of sloffen lopen en viltjes of stoelpootdoppen aanbrengen zodat het verschuiven van stoelen minder doorklinkt naar de buren. Een wasmachine maakt minder herrie als u deze op rubbertjes plaatst.

Informeer ons over uw vloer:

Het is niet nodig om vooraf toestemming te vragen voor het leggen van laminaat, parket of zeil. Wel ontvangen we graag een verklaring van u dat u de vloer volgens onze voorwaarden hebt aangebracht.


Uw verklaring invullen en verzenden


Let op:
Vult u uw verklaring naar waarheid in. Ontstaat er in de toekomst geluidsoverlast en blijkt dat uw vloer niet volgens onze voorwaarden is gelegd, dan bent u verplicht om uw vloer te verwijderen.