Rotterdam - Tweebosbuurt: 244 vrijesectorwoningen huur en koop

In de Afrikaanderwijk (Feijenoord) ligt de Tweebosbuurt. Tweebos wordt begrensd door de straten Hilledijk, Putselaan, Pretorialaan en Paul Krugerstraat. Een goed bereikbare buurt tegen het centrum van de stad. De buurt staat aan de vooravond van een verandering. De komende jaren vernieuwen we samen met de gemeente de Tweebosbuurt.

Grote opgave

De vernieuwing van de Tweebosbuurt betreft de sloop van ongeveer 588 woningen en bedrijfsruimten, waarvan 524 huurwoningen van Vestia. Daarvoor in de plaats komen 374 nieuwe woningen in verschillende prijsklassen: 137 sociale huurwoningen, 101 vrijesectorhuurwoningen en 143 vrijesectorkoopwoningen. Ook renoveren we 101 sociale huurwoningen.

Nieuwe vrijesectorwoningen

Het plan voorziet in 244 nieuwe vrijesectorwoningen: 101 huurwoningen en 143 koopwoningen. Hoe de woningen er uit gaan zien en wanneer ze gebouwd worden, kunnen we nu nog niet zeggen. Meer informatie delen we, zodra bekend, hier op de website.

Nationaal Programma Rotterdam Zuid

De plannen van een gemengd aanbod in de Tweebosbuurt passen binnen de uitgangspunten van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en de (gemeentelijke) woonvisie. Deze hebben tot doel te komen tot een kwalitatief goede woonwijk. Vestia en de gemeente verdienen niet aan deze plannen. Zoals elke herstructurering met sociale huurwoningen zijn er bijdragen van Vestia, de gemeente en het Rijk nodig.