Afrekening servicekosten

Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale huur komen. U betaalt servicekosten voor diensten die wij voor u uitvoeren en die in de regel voor een heel portiek of woongebouw zijn afgesproken. Zoals wijkbeheer, schoonmaak of tuinonderhoud.

U heeft een vraag over stookkosten

Overzicht van de gemaakte kosten

Ieder jaar sturen wij een overzicht van uw servicekosten. Voor sommige servicekosten betaalt u een voorschotbedrag. In het jaarlijkse overzicht ziet u wat de werkelijke kosten waren. Heeft u te veel betaald in uw voorschot? Dan krijgt u geld terug. Waren de werkelijke kosten juist hoger? Dan betaalt u geld bij.

Over welke periode berekenen wij de afrekening servicekosten?

We berekenen de eindafrekening servicekosten over de periode 1 januari tot en met 31 december. Bent u gedurende het jaar verhuisd? Op de afrekening staat voor welke periode wij de servicekosten afrekenen. Verhuisde u bijvoorbeeld op 1 maart, dan berekenen we de servicekosten over de periode 1 januari tot en met 28 februari.

Wanneer ontvangt u een terugbetaling?

Krijgt u geld terug? Binnen 10 dagen na ontvangst van de brief met het overzicht van de servicekosten maken we het bedrag aan u over.

Planning afrekening

Wij moeten de servicekosten voor 1 juli met u afrekenen. Helaas lukt dit voor een aantal woongebouwen niet. We hebben u per brief geïnformeerd als de afrekening van uw servicekosten is vertraagd.

Meer weten over de reden van de vertraging?

Klik hier