De seniorenmakelaar: voor een geschikte woning in de toekomst

Kunt u ook als u ouder wordt zelfstandig blijven wonen in uw huidige woning? Zijn daar dan aanpassingen voor nodig? Of, als het beter is om te verhuizen, waar zou u dan naar toe willen? Als u tijdig nadenkt over deze vragen bent u beter voorbereid. En heeft u meer kans een woning te vinden waar u zich prettig voelt. Een seniorenmakelaar kan u hierbij helpen.

Het werk van de seniorenmakelaars bestaat vooral uit goed luisteren en het wegnemen van drempels. Bijvoorbeeld door in kaart te brengen waar een geschikte woning aan moet voldoen, samen te kijken naar woningaanbod of door huurtoeslagmogelijkheden op een rijtje te zetten. Ook bij het regelen van de daadwerkelijke verhuizing kan de seniorenmakelaar hulp bieden.

Regio Rotterdam

De seniorenmakelaar in de regio Rotterdam is een gezamenlijk initiatief van de woningcorporaties Vestia, Havensteder, Woonbron, Woonstad Rotterdam, SOR en de gemeente Rotterdam. Twee seniorenmakelaars zijn actief in de wijken Delfshaven, IJsselmonde, Charlois, Feijenoord, Centrum, Kralingen-Crooswijk en Rotterdam Noord. Maar ook senioren uit andere delen uit de regio zijn welkom om hun vragen te stellen.

Lees meer over de seniorenmakelaar in de regio Rotterdam

Seniorenmakelaar Den Haag

Bent u 55 jaar of ouder en woont u nu in een grote sociale huurwoning in de regio Haaglanden? En wilt u deze achterlaten voor een beter passende woning. Dan kan de seniorenmakelaar u misschien helpen.

Lees meer over de seniorenmakelaar van Woonnet Haaglanden

Delft en Zoetermeer

De seniorenmakelaar in Delft is een gezamenlijk initiatief van corporaties Vestia, Vidomes, Woonbron en de gemeente Delft. In Zoetermeer is dit een gezamenlijk initiatief van de corporaties De Goede Woning, Vestia, Vidomes en de gemeente Zoetermeer. Na een periode van 2 jaar evalueren zij of het initiatief een vervolg krijgt.

Neem voor een afspraak met de seniorenmakelaars in Delft of Zoetermeer contact met ons op