Schade aan uw woning

In of aan uw woning kan helaas schade ontstaan. Dan is het fijn als dit snel en goed hersteld wordt. Wie is verantwoordelijk voor herstel en vergoeding? Dat hangt af van wat er is beschadigd en waardoor de schade is veroorzaakt.

We maken onderscheid tussen schade aan de woning zelf (de opstal) en schade aan uw spullen en inrichting (de inboedel):
  • Met opstal bedoelen we de woning die u van ons huurt en alles wat er bij hoort en er aan vast zit. Zoals het dak, de regenpijp, dakgoten, kozijnen, deuren, stucwerk, tegels.
  • Uw inboedel zijn alle spullen die u zelf in de woning heeft gezet of er zelf in heeft aangebracht. Dus uw meubels, gordijnen, vloerbedekking, maar ook kostbare bezittingen als sieraden, audio- en videoapparatuur. Ook behang-, verf- of witwerk en aanpassingen die u zelf in de woning heeft aangebracht vallen onder uw inboedel.

Er is schade aan uw woning

Is er schade aan de opstal, dus aan (een onderdeel van) de woning? Dan zorgen wij voor herstel ervan.

Maak direct online een afspraak voor reparatie

Zelf schade veroorzaakt?

Dan bent u verantwoordelijk voor de reparatie en de kosten daarvan. Dit geldt ook als de schade is ontstaan doordat u gebreken aan de woning niet of niet op tijd heeft laten repareren. Het is daarom belangrijk dat u schades/gebreken direct bij ons meldt en dat u een goede aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Er is schade aan uw spullen of inrichting

U bent zelf verantwoordelijk voor het herstel van schade die door lekkage, storm of brand ontstaat aan uw inboedel. Dit soort schade noemen we gevolgschade. Uw inboedelverzekering vergoedt de kosten voor herstel of vervanging. Bent u niet verzekerd? Dan komen deze kosten helaas voor uw eigen rekening.

Wanneer kunt u ons aansprakelijk stellen voor schade aan uw inboedel?

Schade door brand, storm of water

Schade door (poging tot) inbraak

Schade na politie-inval

Verzekeringen

Meer weten?

Opstal of inboedel?

We maken onderscheid tussen schade aan (onderdelen van) de woning en schade aan uw spullen of inrichting.

Lees meer op Consumentenbond.nl