Zoetermeer – Egw Palenstein

In de wijk Palenstein in Zoetermeer willen we 74 eengezinswoningen aardgas vrij maken en verbeteren. Palenstein is een wijk in Zoetermeer met eengezinswoningen en flats die in de jaren '60 is gebouwd.

Onderhoud- en verbeterproject

We willen de woningen in Palenstein niet alleen aardgasvrij maken maar ook onderhoud uitvoeren en de woningen verbeteren. We willen onder andere het volgende uitvoeren aan de woningen:

  • beter isoleren;
  • zonnepanelen plaatsen;
  • dakpannen en dakramen vervangen;
  • kozijnen repareren en deuren en draaiende ramen vervangen;
  • dakgoten en regenpijpen repareren;
  • voegen repareren;
  • mechanische ventilatie installeren met CO2 melding;
  • asbest verwijderen;
  • brandveiliger maken.

Aardgasvrij Palenstein

Samen met andere woningcorporaties en andere gebouweigenaren maken we de komende jaren stap voor stap onze woningen en andere gebouwen in Palenstein aardgasvrij. Dit spraken wij in 2017 af met woningcorporaties Vidomes, de Goede Woning, de gemeente Zoetermeer en Stedin in een overeenkomst. De overeenkomst noemen we de Green Deal. Vanuit de Green Deal starten we een samenwerking voor het aanleggen van een leidingennetwerk met Warmte- en Koude Opslag (WKO-net). Dit is een goede oplossing voor de flats maar niet voor de eengezinswoningen. Daarom pakken we deze woningen aan in een onderhoud- en verbeterproject waar het aardgasvrij maken een onderdeel van is. Zo maken we samen de wijk klaar voor de toekomst en kunnen de bewoners hier nog lang comfortabel wonen.

Kijk voor meer informatie over de Green Deal op www.palensteinzoetermeer.nl

Woningen van particulieren ook aardgasvrij?

Een deel van onze woningen verkochten wij aan bewoners. In opdracht van de gemeente Zoetermeer en Vestia onderzoekt Urbannerdam of de bewoners in de koopwoningen mee willen doen met (een deel van) onze aanpak.

Planning

De komende periode gaan wij door met de voorbereidingen van de plannen. Wij verwachten in mei 2022 te beginnen met de eerste woningen. Het hele project duurt ongeveer een jaar. Wij informeren u ruim van te voren wanneer u aan de beurt bent. Ondertussen betrekken we de bewoners bij het project met behulp van de klankbordgroep en informeren we bewoners met nieuwsbrieven.