De splitsing van Vestia

Een nieuwe naam, een nieuwe start

Vestia splitst in drie nieuwe woningcorporaties: Hef Wonen in Rotterdam, Hof Wonen in Den Haag en Stedelink in Delft-Zoetermeer. Deze drie zelfstandige woningcorporaties starten op 1 januari 2023. De naam Vestia verdwijnt ook op die datum. Hier leest u waarom dit gebeurt en wat er voor u als huurder verandert.

Wat verandert er voor mij?
Na de splitsing blijft er voor u veel hetzelfde. U kunt in uw huis blijven wonen en uw huurcontract blijft hetzelfde. Onze service loopt ook door. We proberen ervoor te zorgen dat u straks dezelfde contactpersoon heeft. Wel veranderen onze website, ons telefoonnummer en ons bankrekeningnummer. Later dit jaar hoort u hier meer over.

Waarom splitst Vestia?
Door te splitsen in drie zelfstandige corporaties komt er in de toekomst weer meer geld voor het verbeteren van de woningen en buurten. Ook komen we nog dichter bij de huurders. Daardoor weten we nog beter wat er gebeurt in uw buurt en kunnen we meer voor u doen. Ons doel is ook om meer nieuwe woningen te bouwen. En bestaande woningen duurzamer te maken, bijvoorbeeld door isolatie. We kijken daar enorm naar uit. Niet alles kan in één keer. We doen het stap voor stap.

Lees meer over de achtergrond van dit besluit en over het proces van de splitsing

Welke naam krijgt de nieuwe corporatie in mijn woonplaats?
Woont u buiten Rotterdam, Den Haag, Delft of Zoetermeer en wilt u weten hoe uw nieuwe corporatie gaat heten? Vul dan hieronder uw postcode in. U ziet dan welke naam uw corporatie krijgt.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op vragen over de splitsing van Vestia. Staat uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Wat gebeurt er met Vestia?

Vestia houdt op te bestaan. We splitsen Vestia in drie nieuwe, zelfstandige woningcorporaties.

Vallen de drie nieuwe corporaties straks onder een grote corporatie?

Nee, het zijn aparte, zelfstandige corporaties. Elk met een eigen naam en een eigen bestuur.

Wat gebeurt er met mijn huurcontract?

Uw huurcontract gaat over naar uw nieuwe woningcorporatie. Er verandert niets in de voorwaarden van uw huurcontract. Ook niet aan afspraken over bijvoorbeeld een scootmobielplaats, parkeerplaats of fietsenberging.

Gaat mijn huur omhoog door de splitsing?

Nee, uw maandelijkse huur blijft hetzelfde. Door de splitsing gaat uw huur niet omhoog. Uw huur kan wel omhoog gaan door de jaarlijkse huurverhoging.

Waar maak ik mijn huur voor januari 2023 naar over?

Uw huur voor januari 2023 maakt u in december 2022 over naar het bankrekeningnummer van uw nieuwe corporatie. U ontvangt later dit jaar meer informatie.

Mijn huis wordt opgeknapt. Gaat dat nog wel door?

Renovaties en andere werkzaamheden aan woningen gaan na de splitsing door. De afspraken die u hierover maakte met Vestia veranderen niet. De nieuwe corporatie voert de afspraken uit.

Blijven de contactgegevens hetzelfde?

De contactgegevens veranderen. Later dit jaar ontvangt u meer informatie, bijvoorbeeld het nieuwe telefoonnummer, de website en ons bankrekeningnummer.

Ik heb een MijnVestia-account. Blijft dat bestaan?

Ook na de splitsing kunt u de online service gebruiken. Uw inloggegevens blijven hetzelfde.

Kan ik mijn woning kopen?

Het is op dit moment niet mogelijk om uw huurwoning te kopen. Dit blijft zo na de splitsing. Lees meer over het kopen van huurwoningen.

Wat gebeurt er met de Huurdersraad Vestia?

De Huurdersraad splitst in drie nieuwe huurdersraden. U leest hier meer over op hun website. Daar vindt u ook antwoorden op vragen van huurders over de splitsing.

Ik woon niet in een van de kerngemeenten en de locatie van mijn nieuwe corporatie verandert straks. Waarom is dat?

Vestia heeft woningen in ruim 120 gemeenten in Nederland. Dat is naast onze woningen in onze kerngemeenten Den Haag, Rotterdam en Delft-Zoetermeer. Om de drie nieuwe corporaties na de splitsing een zo gelijk mogelijke start te geven, is ons bezit buiten onze kerngemeenten gelijkmatig verdeeld over de drie nieuwe corporaties. Daarom kan het zo zijn dat de locatie van uw corporatie straks verandert. Na de splitsing blijft er voor u veel hetzelfde. Onze service loopt door. Wel veranderen onze website, ons telefoonnummer en ons bankrekeningnummer. Later dit jaar hoort u hier meer over.