Moerwijk-Oost nu en in de toekomst

Delen van Moerwijk-Oost kunnen extra aandacht gebruiken zodat de positie van deze wijk op de woningmarkt verbetert. Hoe geven we bewoners de kans op betere huisvesting in een goede omgeving? Er zijn onder andere plannen in ontwikkeling voor nieuwbouw aan de Assumburgweg en aan de Zijpendalstraat.

Nieuwbouw Assumburgweg

Vlakbij station Moerwijk ligt de oude brandweerkazerne. Er zijn plannen om deze te vervangen door nieuwbouwwoningen. Ook nieuwe sociale huurwoningen zijn onderdeel van het plan. De voorbereidingen en bouw zijn een initiatief van ontwikkelaar Stebru in samenwerking met de gemeente Den Haag en Vestia. Wij onderzoeken of het mogelijk is om een woongebouw aan de Rechterenstraat te betrekken bij de nieuwbouwlocatie.

Groot onderhoud Schoonhetenstraat en omgeving

Wij zetten ons in voor goed onderhouden woningen. Voor 220 woningen aan de Schoonhetenstraat, Rechterenstraat (oneven) en een deel van de Erasmusweg bereiden wij uitgebreide onderhoudsplannen voor. We willen de kwaliteit en de energieprestatie van de woningen en woongebouwen verbeteren.

Nieuwbouw Zijpendalstraat

Aan de Zijpendalstraat ligt een projectgebied van de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest. Het gebied is sinds 1 oktober 2018 actiegebied. Na 1 oktober 2019 gaat de sloop en nieuwbouw door de Wijkontwikkelingsmaatschappij van start .

In de directe omgeving onderzoeken wij of vernieuwing van enkele woongebouwen aan de Ulenpasstraat mogelijk is.

Sloop-nieuwbouw Ulenpasstraat

Aan de Ulenpasstraat, tegenover het plangebied van de Zijpendalstraat, maken drie woongebouwen met samen 72 woningen plaats voor nieuwbouw. Er komen waarschijnlijk drie nieuwbouwblokken met 75 tot 90 sociale huurwoningen terug. De bewoners zijn begin januari 2019 geïnformeerd over hun toekomstige verhuizing. Zij hebben tot 1 mei 2020 de tijd om met onze hulp een nieuwe woning te vinden.

Winkelgebied Heeswijkplein & Made in Moerwijk

Midden in Moerwijk-Oost ligt het winkelgebied Heeswijkplein. Hier vindt u leuke winkels en het activiteitencentrum Team Heeswijk. Neem ook eens een kijkje bij Made in Moerwijk

Meer weten?

Gebiedsverkenning Moerwijk-Oost
Grote delen van Den Haag Zuidwest zijn de afgelopen jaren al vernieuwd. In Moerwijk-Oost ziet u op sommige plaatsen de resultaten. Hoe gaan we nu verder? Dat is de vraag die de gemeente, Vestia en de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest beantwoorden in de zogenoemde gebiedsverkenning.