Delft – Kuyperwijk

De Kuyperwijk in het noorden van Delft is één van de wijken waar we groot onderhoud uitvoeren. Daarnaast houden we de voorzieningen in de wijk op orde. Dit doen we samen met de gemeente en andere corporaties. Deze aanpak heet wijkversterking Kuyperwijk.

Met de wijkversterking Kuyperwijk zorgen we ervoor dat de buurt een prettige plek is om te wonen en leven. De komende jaren verbeteren we ruim 520 woningen in de Kuyperwijk. Dit doen we door het uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden en verduurzamingsmaatregelen. Zo zorgt betere isolatie bijvoorbeeld voor een hoger woongemak en een lager energieverbruik.

Kuyperwijk in 5 fases

Ons bezit in de Kuyperwijk is enorm. Daarom hebben wij de wijk in 5 fases opgesplitst. Op deze manier zijn de werkzaamheden beter uit te voeren. Het gaat om de volgende 5 fases:

Wat gaan we doen in fase 0 en 1

Het verduurzamen van de schil van het gebouw (dak, gevel en begane grond vloeren isoleren), kozijnen vervangen of verbeteren, het aanbrengen van mechanische ventilatie, het verwijderen van eventueel asbest, noodzakelijk onderhoud, het upgraden van de portieken en het herstellen of vervangen van de badkamers, keukens en toiletten als dat nodig is.

Bekijk het filmpje voor meer informatie over het project en de werkzaamheden.

Fase 2 t/m 4 volgen later

Voor de galerijflats aan de Van Almondestraat, Van Foreestweg en Sasboutstraat (fase 2) voerden we technische onderzoeken uit. De werkzaamheden voeren we uit als een planmatig onderhoudsproject. In onze plannen nemen we ook de uitkomsten mee van ons bewonersonderzoek. We verwachten in 2023 te starten met flats 1 en 2 en in 2024 pakken we flat 3 aan. De aanpak voor fase 3 volgt half 2025 en fase 4 pakken we op na 2030.

Meer informatie

Bewoners informeren we regelmatig via brieven over de voortgang van onze plannen. Woont u hier en wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties over onze plannen? Neem dan contact met ons op.
Wilt u meer weten over de wijkversterking Kuyperwijk? Bekijk dan de website van de gemeente Delft: www.delft.nl/kuyperwijk.