Nieuwbouw Kloosterkade, Delft

Het voormalige schoolgebouw aan de Kloosterkade 159 in Delft stond al geruime tijd leeg en maakt plaats voor nieuwbouw. Wij zijn eigenaar van de grond.

In 2020/2021 realiseren wij hier nieuwbouw; 24 appartementen en 8 vrije sector eengezinswoningen. De appartementen zijn geschikt voor mensen die tijdelijk een huurwoning zoeken. Stichting Perspektief is verantwoordelijk voor het verhuren van deze appartementen. De 8 vrije sector eengezinswoningen zijn geschikt voor gezinnen en worden straks verhuurd via onze website Vestia.nl.

Op 10 oktober 2017 organiseerden we met de gemeente Delft een inloopbijeenkomst voor omwonenden over de nieuwbouwplannen aan de Kloosterkade. In juni 2020 startten we met de sloopwerkzaamheden van het schoolgebouw nadat we de omgevingsvergunning van de gemeente hadden ontvangen. Medio oktober start Bouwbedrijf Van Wijnen met de bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw. De omwonenden ontvangen informatiekaarten met de laatste stand van zaken over het nieuwbouwproject. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Vragen en antwoorden

Hieronder leest u de belangrijkste vragen en antwoorden over dit project.
Overzicht vragen en antwoorden Kloosterkade

Voor een voorbeeld van de heitechniek, kunt u het promotiefilmpje van de DPA palen van de firma Kuipers bekijken. Zij voeren de werkzaamheden uit in opdracht van Van Wijnen.