Delft – Javastraat, Celebesstraat en Vrijenbanselaan

De Indische buurt in Delft ten noorden en zuiden van de Brasserskade is een buurt met vooral kleine vooroorlogse eengezinswoningen gelegen in de wijk Vrijenban. Een onderhoudsingreep aan de woningen is hard nodig. Om te bepalen wat we precies gaan doen voeren we momenteel gesprekken met de bewoners van de wijk en doen we onderzoeken.

Wat gaan we doen?

In de Javastraat, Celebesstraat en Vrijenbanselaan gaan we groot onderhoud uitvoeren. Welke werkzaamheden nodig zijn, zijn we nog aan het onderzoeken. Hierin betrekken wij onze bewoners. We hebben de bewoners gevraagd om een woonwensenonderzoek in te vullen. Aannemer Hemubo voerde voor ons in april en mei verschillende onderzoeken uit. Met alle resultaten maken we een plan.

Woonwensenonderzoek

In februari vroegen we de bewoners via een woonwensenonderzoek wat hun mening is over hun woning en wat zij graag willen. Verschillende bewoners vulden het woonwensenonderzoek in.

De planning

2021:
  • Juni: verwerken van de onderzoeksresultaten en starten met het uitwerken van de plannen;
  • Juli: voorleggen van het plan met de voorkeursvariant voor onderhoud of woningverbetering aan de klankbordgroep;
  • Juli: starten met het maken van een proefwoning;
  • Na de zomer: directie Vestia neemt een besluit over het plan.

Deze planning is onder voorbehoud en kan altijd wijzigen.

Samen met de klankbordgroep

Er zijn meerdere bijeenkomsten met de klankbordgroep geweest. De leden denken kritisch maar zeker ook positief mee en dat is ook nodig om samen met de bewoners uit de buurt tot een goed plan voor onderhoud en woningverbetering te komen.

Meer informatie

Bewoners informeren we regelmatig via brieven over de werkzaamheden. Woont u hier en wilt u meer informatie over het onderhoud? Neem dan contact met ons op.