Delft – Indische Buurt

De Indische buurt in Delft ten noorden en zuiden van de Brasserskade is een buurt met vooral kleine vooroorlogse eengezinswoningen gelegen in de wijk Vrijenban. Een onderhoudsingreep aan de woningen is hard nodig. Om te bepalen wat we precies gaan doen voeren we gesprekken met de bewoners van de wijk en doen we onderzoeken.

Wat willen wij doen

De basis is dat de woningen schoon, heel en veilig moeten zijn. Er is afgelopen jaren veel onderhoud uitgesteld. Wij vinden het onverantwoord om noodzakelijke werkzaamheden aan die woningen nog langer uit te stellen en te wachten op financieel betere tijden. Ook willen wij een groot aantal werkzaamheden gaan uitvoeren om de woningen te verduurzamen. De woningen maken we hierdoor comfortabeler, energiezuiniger en veiliger.

Indische buurt in 3 fases

In de Indische buurt hebben wij 191 woningen, die liggen aan de Javastraat en gedeeltes van de Vrijenbanselaan, Celebesstraat, Brasserskade, Bankastraat, Sumatrastraat, Lombokstraat en Borneostraat.

We hebben het project Indische buurt in 3 fases opgesplitst.

Klankbordgroep

Omdat wij graag samen met de bewoners willen nadenken over onder andere welke werkzaamheden er moeten gebeuren, zijn er twee klankbordgroepen opgericht voor de woningen in fase 1 en fase 2. Samen met de klankbordgroep werken wij de plannen en ideeën uit. Uiteindelijk gaat er een verbetervoorstel naar alle betrokken bewoners. De bewoners in fase 1 kregen al een verbetervoorstel en gingen hiermee akkoord.

Meer informatie

Bewoners informeren we regelmatig via brieven over de voortgang van onze plannen. Woont u hier en wilt u meer informatie? Heeft u vragen of suggesties over onze plannen? Neem dan contact met ons op.