Huurbevriezing

Aedes (de vereniging voor woningcorporaties) en de Woonbond hebben met elkaar afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat huren ondanks de alsmaar stijgende kosten toch betaalbaar blijven. Die afspraken staan in het Sociaal Huurakkoord. Ze gaan over de jaarlijkse huurverhoging, huurverlaging en huurbevriezing. De afspraken over de huurverhoging zijn vastgelegd in een wet. De afspraken over huurverlaging en huurbevriezing zijn niet opgenomen in een wet, en zijn dus niet verplicht.

Huurbevriezing betekent dat we dit jaar de huur niet verhogen. Dit doen wij alleen als u in een sociale huurwoning woont met een huurprijs boven € 737,14 en uw inkomen niet hoger is dan € 43.574. Iedereen die al de maximale huurprijs betaalt, krijgt natuurlijk ook geen huurverhoging. U ziet dan in uw huurverhogingsbrief het percentage 0%.

Meer over huurverhoging, huurverlaging, huurbevriezing en het Sociaal Huurakkoord

Maatwerk bij problemen met het betalen van de huur

Is uw inkomen opeens gedaald – bijvoorbeeld door de landelijke coronamaatregelen? Of denkt u dat u om een andere reden problemen krijgt met de maandelijkse huurbetaling? Neemt u dan snel contact met ons op. We kijken dan samen met u naar een oplossing die past bij uw situatie.

Bel ons direct op 088 124 24 24.