Huur opzeggen

Wilt u de huur van uw woning opzeggen? Vergeet dan niet om dit op tijd te doen. Er geldt een opzegtermijn van ten minste 30 dagen.

U kunt de huur op elke dag van de maand opzeggen. De datum kiest u zelf, maar uw laatste huurdag mag niet in een weekend of op een feestdag vallen.

Voorbeeld

Ontvangen wij uw huuropzegging bijvoorbeeld op de 11e van de maand, dan is de laatste dag van de huur op zijn vroegst de 11e van de volgende maand. Is dit een weekend- of feestdag? Dan is de eerstvolgende werkdag de datum waarop uw huurcontract afloopt.

Uw huur opzeggen

De huur opzeggen van iemand die is overleden

Bonus voor vroege opzeggers

Onze coronamaatregelen

Om uw en onze gezondheid te beschermen volgen wij in ons werk de adviezen van de overheid. We gaan zo min mogelijk bij mensen thuis langs en maken geen afspraken op kantoor. Regel uw zaken snel en makkelijk op onze website. Spreekt u liever iemand persoonlijk? We helpen u graag. Bel ons op 088 124 24 24.

Lees meer over onze coronamaatregelen

De huur opgezegd, en dan?

Na ontvangst van uw huuropzegging nemen we contact met u op. We maken dan een afspraak voor controle van uw woning. Tijdens deze controle kijken we naar de staat van de woning. En we vertellen u hoe u de woning moet achterlaten. Ook bespreken we wanneer en waar u de sleutels inlevert.

Inspecties, bezichtiging en eindafrekening

Meer weten?

Verhuurdersverklaring

Als u huurder bent bij ons en u wilt verhuizen, dan kan de nieuwe verhuurder vragen om een verhuurdersverklaring.
Verhuurdersverklaring aanvragen

Bedrijfsruimte opzeggen

De huur van uw bedrijfsruimte kunt u niet zomaar opzeggen. U bent de huur voor een bepaalde termijn aangegaan. Wel kunt u een zogenaamde 'indeplaatsstelling' aanvragen.
Opzeggen en indeplaatsstelling

Uit elkaar

Als u uit elkaar gaat is het verstandig om uw huurcontract te wijzigen. Tenminste, als u beiden op het huurcontract staat.
Meer informatie