Het Strijkijzer / de Haagse Toren

Op een verbazingwekkend kleine kavel van slechts 30 bij 35 meter aan het Rijswijkseplein staat een van de de hoogste woontorens van Den Haag: De Haagse Toren, ookwel Het Strijkijzer genoemd.

Markant gebouw
De Haagse Toren telt 42 etages met 348 woningen, waarvan 48 geweldige huurappartementen en 300 studio's voor studenten. Daarnaast heeft de Haagse Toren diverse horeca- en vergaderruimten en een schitterend panoramaterras op de 41e verdieping. Architect Bontenbal heeft zich bij het ontwerp laten inspireren door de Flatiron Building in New York, vandaar de bijnaam Het Strijkijzer (flatiron).

Twee entrees en vijf liften
De Haagse Toren heeft twee entrees en vijf liften. Een entree met twee liften is voor de bewoners van de studio's. Huurders van de appartementen hebben een eigen entree met twee liften, die niet op de tussenliggend etages stoppen. De indrukwekkende panoramalift gaat rechtstreeks van de begane grond naar het panoramaterras op de 41e verdieping en restaurant The Penthouse op de 42e verdieping.

Alles binnen handbereik
Alles wat u nodig heeft, vindt u in de directe omgeving van de Haagse Toren. De Haagse binnenstad is om de hoek. Uw smaakpapillen prikkelt u in een bijzonder restaurantje aan de Avenue Culinaire, een paar straten verderop. Al wandelend bent u binnen een kwartier bij de Grote Markt en met de fiets is dit slechts vijf minuten.