publishedMedia/5649f586acff6e5b0662f7d2ef189997.jpg?timestamp=2018-07-13 15:54:09.217

Het Strijkijzer: 300 studio's voor jongeren!

Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Studeer je voltijd aan een HBO- of WO-instelling? Dan is Het Strijkijzer iets voor jou! Regelmatig komen er studio's vrij

De studio’s
In de studio's vind je alles wat je nodig hebt. Zoals een eigen keuken met koelkast en elektrische kookplaat, en een douche en toilet. Je woning heeft al vloerbedekking en een rolgordijn.

Meer dan wonen alleen
De servicemanager beantwoordt al je vragen. En je flatgenoten ontmoet je op een van de grote serres, de fitnessruimte of loungeruimte, die tussen de etages in ‘hangen’. Ook kun je dineren of sfeervol uitgaan in de Haagse Toren gelegen op de bovenste etages van Het Strijkijzer.

Lees meer over het gebouw

Alles in de buurt
Het Strijkijzer ligt op een steenworp afstand van de Haagse Hogeschool. De openbaar vervoersmogelijkheden zijn legio. Met de tram naar Scheveningen, even uitwaaien op het strand. Of naar Delft, de gezellige studentstad. Met de bus naar de binnenstad? Geen enkel probleem. Trouwens, waarom loop je niet even? Al slenterend door het gezellige winkelgebied ‘Het Lint’ sta je binnen een kwartier op de Grote Markt. Op die zonovergoten lentedag pak je natuurlijk de fiets. Voor verre bestemmingen neem je vanaf Hollands Spoor de trein.

Huurprijzen
De kale huurprijs voor een studio is € 369,34 euro. Daar komen nog de volgende maandelijkse kosten bij: € 169,69 aan totale bijkomende kosten per maand. Deze kosten zijn opgebouwd uit servicekosten, voorschot verwarming, elektra en water. Verder zitten hier ook de kosten van je koelkast, kookplaat, vloerbedekking, rolgordijn, glasverzekering en een serviceabonnement in. Het enige dat je zelf moet aanvragen is een abonnement voor televisie en internet.

Alle prijzen zijn gebaseerd op prijspeil 1 januari 2018.

Huurtoeslag
Als je huurtoeslag aanvraagt vul je bij de huur jouw netto huur in en bij servicekosten totaal € 48,00. Je subsidiabele huurprijs is dan € 417,34 (prijspeil 1 januari 2018). Over dit bedrag kun je huurtoeslag krijgen. Kijk hier voor meer informatie over de huurtoeslag.

Wachttijd
De wachttijd om in aanmerking te komen voor zelfstandige woonruimte is ongeveer 1,5 a 2 jaar. Dit geldt niet alleen voor de eenkamer appartementen in Het Strijkijzer, maar voor alle sociale huurwoningen.

Meer weten?

Wonen op het dak van de stad

Op de bovenste etages van Het Strijkijzer zit de Haagse Toren: ruime appartementen die we verhuren in de vrije sector.
Lees meer over de vrije sector huurappartementen

Meer over Het Strijkijzer

Op een verbazingwekkend kleine kavel van slechts 30 bij 35 meter, staat de hoogste woontoren van Den Haag.
Lees meer over dit bijzondere gebouw en de voorzieningen

Vragen?

Neem gerust contact met ons op.
Onze contactgegevens