Zoetermeer - Fonteinbos

In de Zoetermeerse wijk Meerzicht ligt flatgebouw Fonteinbos met 244 woningen. We willen de kwaliteit en de energieprestatie van de woningen en het flatgebouw verbeteren. Ook willen we de buitenzijde van het gebouw opknappen. Welke werkzaamheden precies nodig zijn, dat gaan we de komende tijd in kaart brengen.

In onze planvorming maken we onderscheid tussen:

Onderhoudswerkzaamheden

We zorgen ervoor dat de bestaande situatie weer technisch in orde is, we repareren zaken die kapot zijn of vervangen deze door een gelijkwaardig onderdeel. Door regelmatig onderhoud, zoals bijvoorbeeld schilderwerk, uit te voeren houden we onze gebouwen in goede staat.

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen zorgen ervoor dat de woningen en het gebouw als geheel beter geïsoleerd zijn en minder energie verbruiken. Dat heeft een positief effect op de kwaliteit en de energieprestatie (dit geeft aan hoe het energieverbruik is: hoe zuiniger, hoe beter de ‘energieprestatie’, ook wel energielabel genoemd) van de woningen. We willen onder andere het gebouw en de woningen beter isoleren door al het glas te vervangen door HR++ glas. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om zonnepanelen en –collectoren op het dak te plaatsen.

Nieuwsbrief Fonteinbos - juli 2018
Nieuwsbrief Fonteinbos - december 2018