Energiezuinig wonen: wat kunt u zelf doen en bespaartips

Wilt u zelf iets aan uw woning veranderen om energiezuiniger en duurzamer te wonen? Check van tevoren of u toestemming van ons nodig heeft en welke eisen wij stellen.

Bespaartips om energiezuinig te wonen

Een waterbesparende douchekop, een tijdschakelaar op verlichting of een LED-lamp, met een paar kleine wijzigingen kunt u al energie én kosten besparen.

Meer tips om energie te besparen
Vraag de energiecoaches van de Huurdersraad om advies

Zonnepanelen

Wij plaatsen geen zonnepanelen. Huurt u een eengezinswoning en wilt u zelf zonnepanelen plaatsen? Dat mag alleen als u vooraf toestemming van ons krijgt. Neem daarom voor u begint contact met ons op voor meer informatie en voor de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Lees meer over zelf klussen
Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Een laadpaal voor uw elektrische auto

Aanvragen voor een laadpaal op de openbare weg lopen via de gemeente. Huurt u een eengezinswoning met een eigen parkeerplek? Neem dan voor meer advies over de mogelijkheden contact met ons op. Stel uw vraag via ons formulier Zelf klussen (kies bij het veld 'Ik wil toestemming aanvragen' voor 'Anders').

Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Dubbel glas

Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, en is daardoor ook energiezuiniger. Wilt u dubbel glas plaatsen in uw woning? Neem dan contact met ons op. We laten u dan weten wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie over het aanvragen van dubbel glas

CV-installatie

Voor het aanleggen van centrale verwarming in uw woning heeft u toestemming van ons nodig. Neem daarom voor u begint contact met ons op voor meer informatie en voor de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Lees meer over zelf klussen
Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Gasloos koken

Wij maken woningen alleen aardgasvrij bij renovaties in wijken die door gemeenten zijn aangewezen om van aardgas af te stappen. Wilt u zelf overstappen op elektrisch koken? Dit is niet voor alle woningen mogelijk. Ook is het belangrijk dat de aansluitingen voor het aardgas goed en veilig worden verwijderd. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden voor u contact met ons op.

Direct naar het formulier Toestemming zelf klussen

Groene tuin

Ook met de inrichting van uw tuin kunt u bijdragen aan een beter milieu. Tuinen met veel groen en weinig tegels bieden plek aan kleine dieren, vogels en insecten. Een groene tuin zorgt dat water makkelijker weg kan in de bodem. Dat is goed voor uw planten én het helpt wateroverlast tegen te gaan.

Tips voor een groene tuin
Lees meer over tuinonderhoud