Zoetermeer – Dunantstraat – Henri Dunantflat

De kwaliteit en uitstraling van de 300 woningen en het flatgebouw aan de Dunantstraat in Zoetermeer gaan we verbeteren. De aannemer Dura Vermeer gaat dit onderhoud uitvoeren en heeft contact met u over de plannen. De woningen maken wij veiliger, energiezuiniger en comfortabeler.

Wat gaan we doen?

We voeren verschillende werkzaamheden uit aan de woningen en het woongebouw, zowel aan de binnen- als buitenkant. We isoleren de woningen, schilderen de kozijnen aan de binnen- en buitenkant en vervangen de cv-installatie en puien. Ook aan de gevel en galerijen voeren we herstelwerkzaamheden uit; we herstellen het beton en metselwerk en vervangen de galerij- en balkonhekken.

U kunt ook het filmpje bekijken waarin we vertellen welke werkzaamheden we in uw woning en woongebouw gaan doen. In overleg met de bewonersbegeleiders kunt u gebruikmaken van een rustwoning als dat nodig is. Er zijn in totaal 6 rustwoningen in het woongebouw.

De planning

Juni 2021:
  • Start bouw.
Augustus 2021:
  • Afmaken werkzaamheden aan de riolering (relinen). Begin september is het relinen helemaal klaar;
  • Starten met werkzaamheden aan de woningen op de 9e verdieping van blok 1A en 1B. We werken door naar beneden;
  • Starten met werkzaamheden aan gevel en dak (dit moeten we nog inplannen, wel dit jaar);
  • Zodra blok 1A en 1B af zijn (alle woningen en balkonzijde), dan starten we met blok 2A en 2B;
  • Samen met blok 2A en 2B pakken we ook de algemene ruimtes, kopgevels en noodtrappen aan;
Eind 2022:
  • Verwachting oplevering de hele flat. Dat zijn alle woningen van blok 2A en 2B, de galerijen met nieuwe hekwerken en de algemene ruimtes.

Deze planning kan altijd wijzigen door bijvoorbeeld het weer.

Samen met de klankbordgroep

Bewoners betrekken we bij de plannen en de werkzaamheden. Dat doen we via een klankbordgroep, die namens u als bewoners meedenkt en adviseert.

Meer informatie

Bewoners informeren we regelmatig via brieven over de werkzaamheden en de planning. Woont u hier en wilt u meer informatie over het onderhoud? Neem dan contact met ons op.