Contract voor het ontstoppen van leidingen en riolering

Voor het ontstoppen van leidingen en rioleringen hebben we voor alle woningen die wij verhuren samen één contract afgesloten met één bedrijf. U betaalt hiervoor maandelijks een bedrag in de servicekosten.

Veelgestelde vragen

Waarom betaal ik voor rioolontstopping?

U bent als huurder verantwoordelijk voor de leidingen en het deel van de riolering die in uw woning zitten. Om problemen met ontstoppen, onderhoud en reparatie te voorkomen, hebben wij een groot contract voor alle woningen en gebouwen afgesloten. Een deel van de kosten van dit contract mogen wij aan de huurders doorberekenen.

Verstopping? Maak een afspraak met de RRS

Waarom passen jullie het bedrag ieder jaar aan?

U betaalt iedere maand een bedrag voor ontstoppen. Het verschil tussen wat u in een jaar betaalde en de werkelijke kosten verrekenen we niet in uw afrekening servicekosten. Wij verlagen of verhogen dan één jaar uw maandelijkse voorschot. Per 1 juli 2022 passen wij het bedrag dat u betaalt aan van € 0,80 naar € 1,00.

Prijsverloop

1 juli 2022 € 1,00
1 juli 2021 € 0,80
1 juli 2020 € 0,36
1 juli 2019 € 0,33
1 juli 2018 € 0,86

Waarom is de stijging van het voorschot van riool zo hoog?

Uw maandbedrag wordt hoger dan u misschien verwacht had. Aan het einde van elk jaar kijken we of het totale bedrag dat bij ons binnenkwam in het rioolontstoppingsfonds gelijk is aan onze uitgaven aan rioolontstopping. Onze uitgaven waren vorig jaar hoger dan wat in het fonds zat. Daarom passen we het bedrag nu iets naar boven aan.