Ons boetebeleid

Per 1 april 2021 zijn er nieuwe Algemene huurvoorwaarden. Deze huurvoorwaarden gelden voor bewoners die na 1 april 2021 een woning bij ons huren. In deze huurvoorwaarden is een tarievenlijst met boetes opgenomen. Wij mogen in bepaalde gevallen, als u zich niet houdt aan de huurvoorwaarden, een boete geven. Ons boetebeleid moet ervoor zorgen dat bepaalde soorten overtredingen minder vaak voorkomen Op deze manier verbeteren we de leefbaarheid in uw woongebouw en/of straat.

Wanneer krijgt u een boete?

Voordat we een boete geven, krijgt u in sommige gevallen (zie de Algemene huurvoorwaarden) eerst een waarschuwing na een overtreding. Heeft u een boete gekregen voor een overtreding en u maakt binnen een jaar dezelfde overtreding, dan krijgt u gelijk weer een boete. De boetes die wij geven, komen bovenop de schades en kosten (schoonmaak) die eventueel zijn gemaakt.

Wat doen we met het geld?

Het geld dat wij ontvangen van de boetes zetten wij in om de leefbaarheid van de wijken te verbeteren. We knappen bijvoorbeeld de woongebouwen en straten op. Bijvoorbeeld het opfleuren van het portiek of een extra schoonmaakbeurt in de entree.

Tarievenlijst boetes Vestia

Meer informatie vindt u in de ‘Tarievenlijst boetes Vestia’ aan het einde van de algemene huurvoorwaarden.