Zo bereken wij de jaarlijkse huurverhoging

De wet bepaalt dat de huren gemiddeld met niet meer dan de inflatie stijgen. Dat geldt ook voor ons. Onze huurprijzen stijgen gemiddeld met 2,6%. Iedereen die een huur betaalt die al dicht bij de maximale huurprijs ligt, krijgt minder dan 2,6% huurverhoging. En iedereen met een huur die ver van de maximale huurprijs af ligt krijgt een hoger percentage. In de huurverhogingsbrief leest u hoeveel procent huurverhoging u krijgt.

Waarom doen wij dat op deze manier?

Iedere sociale huurwoning heeft een maximale huurprijs. Dit is wat de woning waard is volgens de puntentelling. Meer mogen we niet vragen, wel minder. Na een huuropzegging kunnen we de huur van een woning verhogen, zolang we de maximale huurprijs maar niet overschrijden. Het gevolg hiervan kan zijn dat twee gelijke woningen een verschillende huurprijs hebben.

Wij willen dat woningen die gelijk zijn in kwaliteit ook qua huurprijs dichter bij elkaar liggen. Woningen waarvan de huurprijs al in de buurt van de maximale huur ligt krijgen minder huurverhoging dan woningen met een huurprijs die daar ver(der) onder ligt.

Bent u het niet eens met de huurverhoging? Dan kunt u bezwaar maken.

Lees wanneer en hoe u bezwaar kunt maken