Asbest

In sommige van onze woningen zit asbest. In 2015 en 2016 hebben we al onze woongebouwen die voor 1994 zijn gebouwd, onderzocht op de aanwezigheid van asbest. Is uw woning voor 1994 gebouwd? Dan informeren we u per brief over de uitkomst van dit onderzoek. In de brief leest u of er mogelijk asbest in uw woning aanwezig is, en zo ja, waar het kan zitten.

Wanneer verwijderen we asbest?

We bepalen per situatie wat beter is: asbest verwijderen of niet. Als het asbest ergens in zit verwerkt en dit materiaal is onbeschadigd, dan is het niet nodig om het te verwijderen. Er zijn dan geen risico’s voor uw gezondheid.

Komt een woning leeg na een verhuizing? Dan laten wij het asbesthoudend materiaal vaak verwijderen. Dit doet een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf voor ons. Een asbestsaneringsbedrijf gaat heel zorgvuldig te werk. De plek waar het asbest verwijderd wordt, isoleren zij door er een tent omheen te plaatsen. Zo kunnen eventuele asbestvezels zich niet door de hele woning of verder verspreiden. De medewerkers dragen speciale, beschermende kleding. Dit is geen reden tot ongerustheid. Mensen die dagelijks met asbest in aanraking komen, dragen verplicht beschermende kleding en maskers. Omwonenden lopen geen gezondheidsrisico.

Meer weten?

Wat is asbest?

Asbest is een brandvertragend, isolerend bouwmateriaal. Tot 1994 werd het veel gebruikt in de bouw. Asbest kan schadelijk zijn voor de gezondheid.
Info op Milieucentraal.nl

Asbest melden

Denkt u dat er asbest in uw woning zit? Neem dan contact met ons op.
Onze contactgegevens