CAPELLE AAN DEN IJSSEL – Op maandag 4 februari starten wij met de transformatie van het appartementencomplex de Vogeltuinen in de wijk Schollevaar. De bedrijfsruimten op de begane grond en eerste verdieping bouwen we om tot twaalf nieuwe appartementen met bergingen. Ook realiseren we 28 extra bergingen en een scootmobielruimte. Naar verwachting leveren we de woningen in september 2019 op.

''Het complex Vogeltuinen is in 2010 gebouwd. De bedrijfsruimten staan al lange tijd leeg. Tot nu toe hebben we geen passende invulling gevonden. Tegelijkertijd is er een groot woningtekort, dus een logisch gevolg is dat we de bedrijfsruimte ombouwen naar woningen. De nieuwe vrije sector huur appartementen zijn geschikt voor de middeninkomens en daarmee een welkome toevoeging op de woningen in Capelle aan den IJssel," vertelt Gert den Ouden, vestigingsmanager van Vestia.

Extra ruimte
Den Ouden: "De bewoners, senioren, hebben behoefte aan een plek om scootmobielen neer te zetten en extra bergruimten. Daarom realiseren we naast de twaalf appartementen ook een scootmobielruimte en 28 extra bergingen. Onze plannen zijn positief ontvangen tijdens de inloopbijeenkomst op woensdag 21 november j.l.'' Bouwbedrijf Bakker Arkel BV voert de werkzaamheden voor ons uit.

De 12 nieuwe woningen worden vrije sector huurwoningen met een verwachte huurprijs rond € 800,- p.m. 55-plussers zonder kinderen hebben voorrang. Wij verwachten deze woningen in het voorjaar te adverteren via www.vestia.nl.