Huur tot € 699,48

Aantrekkelijk geprijsde huizen, waarvoor u eventueel huurtoeslag kunt ontvangen. Voor deze woningen zijn vaak wachttijden en gelden bepaalde voorwaarden.

Huur vanaf € 699,48

125woningen

Aantrekkelijke vrije sector woningen waarvoor u geen huurtoeslag kunt aanvragen. Vaak is een dergelijk huis per direct te betrekken.

Tijdelijke huur

8woningen

Short stay en andere woningen die u voor een bepaalde tijd kunt huren. Let op: er kunnen beperkende voorwaarden aan deze huizen verbonden zijn.

Bedrijfsruimte

35objecten

Aanbod van kleinschalige kantoren, winkels, werkplaatsen, opslagruimten, parkeerplaatsen en garages.

Veelgestelde vragen

 • Zijn er mogelijkheden om aan een huurwoning te komen buiten het woonpassysteem om?

  Vestia biedt ook huurwoningen aan, die niet verhuurd worden via het woonpassysteem. Deze zogenaamde vrije sector woningen hebben een wat hogere huurprijs. Voor vrije sector huurwoningen heeft u geen woonpas nodig. Wel geldt er vaak een minimum inkomen. Het aanbod van vrije sector huurwoningen vindt u op deze website onder ‘Te Huur’.

  Er zijn ook woningen te huur die niet tot een woningcorporatie behoren. Deze woningen worden verhuurd door particuliere verhuurders en makelaars.

 • Hoe kom ik aan een huurwoning in de vrije sector?

  Het aanbod van vrije sector huurwoningen vindt u op deze website onder het kopje 'Te Huur'. Voor een vrije sectorwoning geldt vaak een minimum inkomen.

 • Hoe kom ik aan andere woonruimte?
  De beschikbare huurwoningen van Vestia vindt u op deze website onder Te Huur. Alle vrijkomende huurwoningen worden aangeboden via diverse websites. Dit is afhankelijk van de regio waarin u woont. U vindt de spelregels onder het kopje Huur.
 • Ik wil graag spullen overnemen van de vertrekkende huurder.
  Als de woning bij bezichtiging nog wordt bewoond, kunt u met de vertrekkende bewoner bespreken of u bepaalde zaken kunt overnemen. Bijvoorbeeld jaloezieën, vloerbedekking of schuifdeurkasten. U kunt hierover pas afspraken maken als u de woning toegewezen krijgt. Overname is nooit verplicht. U bent ook niet verplicht om ergens voor te betalen. Wij kunnen wel voorwaarden stellen aan de overname. Wij melden dit aan de vertrekkende huurder. De vertrekkende huurder is in het bezit van een overnameformulier, dit formulier vult u samen in.
 • Wanneer ben ik een starter of doorstromer?
  U bent doorstromer als u over zelfstandige woonruimte beschikt en deze leeg achterlaat voor verhuur of verkoop. U bent starter als u niet (meer) over zelfstandige woonruimte beschikt. Kijk voor specifieke regionale informatie op de pagina Te huur.

Woningaanbod Noord Nederland

U vindt ons woningaanbod in Noord Nederland voortaan op de website van Vestia WoningNet.

Hier vindt u meer informatie over het woningaanbod en kunt u zich inschrijven. Ook krijgt u inzicht in uw slaagkans en kunt u zich aanmelden voor de digitale woonkrant die op basis van uw woonwensen is samengesteld.

Benieuwd? Neem dan snel een kijkje:

website VestiaWoningNet

Inschrijven bij VestiaWoningNet

Een huurwoning bezocht en keuze gemaakt?

Heeft u een uitnodigingsbrief van Vestia ontvangen en een keuze gemaakt?

Meld uw keuze direct online:

* Deze velden zijn verplicht